Articol de Dan Luţu-Corâci

Multe afecțiuni fizice și psihice pot avea rădăcini în dinamica familială și în relațiile interpersonale. Anumite conflicte, tensiuni sau secrete din trecutul familiei pot fi internalizate și pot contribui la problemele de sănătate ale unei persoane.

Ce iese la suprafață în constelațiile familiale sistemice, este faptul că, uneori, simptomele fizice sau emoționale pot fi reprezentative pentru întregul sistem familial. Acestea se manifestă la un membru al familiei ca o modalitate de a exprima o problemă sau o dinamică care nu a fost abordată sau rezolvată adecvat în trecut.

Timpul construiește capacitatea care poate aduce o rezoluție în constelațiile sistemice familiale.

De multe ori, „problema” nici nu se putea rezolva atunci când s-a produs pentru că nu existau resursele pentru a face acest lucru. Este nevoie de timp, în unele situații de două, trei generații pentru a se crea capacitatea de abordare a unor situații. Ca facilitator de constelații familiale sistemice am văzut de multe ori cum de-abia începând cu nepoții, adică a treia generație, apare suficienta „distanță” pentru a vindeca dinamici sau traume apărute în generația bunicilor. Câteodată se ajunge la strănepoți. Se consideră că o traumă are ecouri care se resimt până la a cincea generație.

Recunoașterea și acceptarea trecutului familial, vindecarea relațiilor și găsirea unui echilibru între datoria față de familia de origine și „obligația” de a-și trăi propria viață, sunt aspecte care apar în aproape toate constelațiile și care readuc o curgere corectă și mai multă susținere în viața celor care participă la workshopuri, fie ei inițiatori sau reprezentanți.

Constelaţiile ne arată că a fi sănătos înseamnă să fii pe locul corect

Bert Hellinger, fondatorul metodei constelațiilor familiale sistemice, spunea despre sănătate că este o rezultantă a ocupării locului corect în sistemul/sistemele din care facem parte.

Tu ești pe locul corect? 🌌

Photo by Robert Lukeman on Unsplash

„Când datorii neîmplinite își găsesc împlinirea, generațiile viitoare vor fi eliberate.”

Urmareste-ne pe Facebook

Distribuie pe Facebook

Alatura-te grupului de Facebook

Urmareste-ne pe Instagram

Alatura-te grupului de WHATSAPP

WORKSHOPURI PROGRAMATE DE CONSTELATII SISTEMICE

Afla mai mute despre tema fiecarui workshop:

AFLA MAI MULTE DESPRE HUMAN DESIGN si COMANDA Raportul Tipul Tau

Produs digital, livrat în format PDF, in 3-5 zile lucrătoare.