Soarele a intrat pe 26 septembrie, 21:18:52  în Poarta 18 -Poarta corecţiei. Muncă la ceea ce a fost stricat

Potenţial:  18-58 Canalul Judecătii (nedefinit) –  Descriptor principal: împărtăşire, 17-62 Canalul Acceptării (definit pe 30 septembrie) – Descriptor principali: Împărtăşire, 12-22 Canalul Deschiderii  (definit pe 28 septembrie) – Descriptor principal: Împuternicire

Expunere majoră: porţile 58 sau 62, suspendate sau latente.

26 septembrie, 21:18:52


Odată cu trecerea Soarelui în Hexagrama Porţii 18 Corecţie. Muncă la ceea ce a fost stricat, intrăm pentru câteva săptămâni pe tărâmul fricilor primare, pentru că ajungem pe domeniul splenic care guvernează sistemul limfatic, sistemul imunitar. Vom experimenta pe rând posibilitatea sau potenţialul fricii, adică a capacităţii noastre de a fi alerţi la mediu pentru a supravieţui, stabilitatea venind din capacitatea de a înţelege, de a ne uita la faptele şi detaliile corecte pentru noi şi de a vedea ce este de văzut, Poarta 17 Opinii. A urma (pe cineva).

Provocarea vine din faptul că logica are de suferit când funcţionăm incorect, pentru că vedem detaliile incorecte, iar opiniile şi nevoia de corecţie care apar sunt greşit fundamentate.

Mediul dispersează în continuare societatea în grupuri împuternicite de conştientizări şi evaluări diferite asupra prezentului şi, tocmai din acest tranzit, orientat către numitorul nostru comun, bunăstarea colectivă, poate veni şansa noastră, de a integra diversitatea şi extremele, prin găsirea unui tipar care să ne aducă pe toţi în curgere şi să ne protejeze viitorul.

Energia săptămânii Rave ne aduce potenţialul de a vedea ce poate fi corectat, care sunt acele aspecte care şi-au pierdut vitalitatea şi care trebuie contestate pentru a “susţine şi apăra drepturile fundamentale şi de bază ale omului”.  Teama că o autoritate incompetentă poate avea putere asupra noastră este cea care creează potenţialul de a ne uita spre ceea ce nu mai funcţionează şi de a contesta tiparul de autoritate, pentru a ne face viaţa mai uşoară şi pentru a realiza armonizarea societăţii în ansamblu. Putem fi stabili în contestare doar înţelegând locul pe care fiecare îl avem în construcţia socială, loc care trebuie să fie mereu o expresie a competenţei dovedite şi validate prin experimentare.  Eu, brutar, nu îl pot contesta pe măcelar, dar eu, brutar, pot aduce critici valide morarului, atâta timp cât nu sunt critici personale. Criticăm făina pentru a  găsi soluţii colective aplicabile şi nu persoana. Critica trebuie să fie mereu impersonală, altfel devine distorsionată, inexactă şi va eroda drepturi fundamentale ale omului.

Când acceptăm faptele aşa cum sunt şi suntem deschişi spre tot ceea ce este corect să vedem, apare  înţelegerea şi posibilitatea de a devolta opinii care ne pot organiza ierarhic, ne pun “la locul nostru”, şi care pot contesta în mod valid autoritatea. Există un proces de maturizare al capacităţii noastre de a vedea unde este necesară corecţia, pe care îl începem în copilărie, în relaţia cu parintele de sex opus. Aveţi ocazia să vedeţi cum iese la suprafaţă raportarea la autoritate prin prisma tiparelor din copilărie, care reprezintă modul în care ne raportăm la autoritate şi modul în care judecăm, fie preluând tipare de la aceştia, fie prin prisma opoziţiei faţă de aceste tipare. Poarta 18 este Poarta lui Oedip şi a Electrei. Condiţionarea acestei porţi este esenţială pentru noi ca oameni, pentru capacitatea noastră de a ne integra social, de a adera la reguli care ne organizează şi ne protejează, care alimentează iubirea umanităţii în ansamblul ei, cu toate extremele de ritm.

Mai mult decât orice alte hexagrame, 18 şi 17 ne învaţă că, pentru a coexista şi a putea relaţiona, este nevoie de reguli, de respectarea unei organizări sociale care vine din acceptarea realităţii faptice şi din acceptarea locului nostru într-o ierarhie logică. Respingerea oricărei autorităţi, a oricăror tipare, neacceptarea din spirit de “Gică-contra”a oricărei opinii organizatoare, aduce insecuritate socială şi înflorirea urii faţă de oameni. În acelaşi mod, acceptarea oricărei autorităţi incompetente şi a oricei opinii orientate doar către interesul personal, va crea aceleaşi războaie sociale. Adesea confundăm opiniile cu convingerile şi ne şi exprimăm în acest sens. “Aceasta este opinia mea, pentru ca nu m-au convins …”.  De aceea, de multe ori, în dezbaterile cu ceilalţi, indiferent care sunt dovezile pe care le prezentăm, opiniile nu se schimbă pentru că ele sunt de fapt convingeri, idei care se nasc din experienţe personale subiective şi care nu au nici o legătură cu logica, singura capabilă să garanteze drepturile omului şi armonizarea socială.

Individualitatea nu există în absenţa societăţii şi valoarea acţiunii individuale poate exista şi să împuternicească doar atunci când este validată de judecata colectivă. Este una din afirmaţiile lui Ra Uru Hu, care m-a şocat cel mai tare, pentru că este nevoie de smerenie, de acceptare, să treci peste orgoliul faptului că tu îti decizi locul şi drepturile, ignorând orice ierarhie şi să accepti că există o ordine prestabilită, că “nimeni nu este izolat (17.5)” şi toţi avem nevoie de asistenţa celorlalţi la un moment dat (18.5). Fără aceste elemente apare haosul si distrugerea umanităţii din noi, care nu va face decât să ne alimenteze insecuritatea. Ordinea socială presupune ierarhie, iar ierarhia înseamnă că există sub tine şi deasupra ta oameni: adică responsabilitate şi autoritate asupra altora, dar şi autoritatea socială a altor asupra ta. Acest lucru nu înseamnă că la baza deciziilor noastre nu trebuie să stea întotdeauna Strategia şi Autoritatea decizională proprie.

Faptul că Mercur îşi începe mişcarea retrogradă în Hexagrama 32.6 Continuitate.Calm, poate fi extrem de destabilizant pentru că, în loc să deschidem ochii către ceea ce se schimbă şi a valorii pe care o poate aduce schimbarea, există posibilitatea să percepem acest lucru mai degrabă ca pe eşecul vechii stări de fapt. Faptul că nimic nu rezistă (pentru că de fapt, totul se tranformă), poate să ne condiţioneze să percepem ca fiind totul lipsit de valoare. Fii atent să nu renunţi la relaţii, joburi, din condiţionare, doar pentru că brusc ţi se pare că ultimii 20 de ani petrecuţi acolo sunt lipsiţi de valoare şi pentru că brusc simţi că înţelegi ce trebuie corectat.

Ziua de 28 septembrie ne aduce posibilitatea schimbării modului în care interacţionăm social, Canalul Deschiderii (12-22) aducând fie o schimbare socială  sau antisocială a modului în care suntem ocupaţi în prezent. Putem să experimentăm corect această schimabare, urmându-ne Strategia şi Autoritatea şi deschizând ochii la ceea ce ne arată Soarele aflat în 18.2 Boala terminală “Recunoaşterea că ceea ce a fost stricat este ireversibil” şi a înţelege că valoarea corecţiei este şi să acceptăm ce nu poate fi corectat, pentru a nu irosi energie în ceea ce nu putem schimba, „strigând în deşert” şi văicărindu-ne inutil.

 Ziua de 29 septembrie aduce posibilitatea unor soluţii, poate imature care pot ne pot motiva în a începe un nou ciclu din faptul că ne lovim accidental de potenţialul de a corecta, soluţii la a căror profunzime ne vom putea uita în detaliu săptămana următoare.

Ziua de 30 septembrie aduce incredibilul potenţial al Canalului Carismei (34-20) cuplat cu Canalul Acceptării (17-62), de a fi ocupaţi cu organizarea rezultată din faptul că ne acceptăm propria incompetenţa (doar de aici poate apărea potenţialul de a o recunoaşte în ceilalţi) şi faptul că avem nevoie de ajutorul celuilalt pentru corecţie, dezvoltând opinii care îi slujesc pe cei care trebuie organizaţi derivate din faptul că îi înţelegem cu adevărat şi izvorâte din certitudinea că nimeni nu este izolat, şi, ca parte a totalităţii, depindem fiecare din noi de toţi ceilalţi. Neînţelegerea acestor forţe alimentează fundamentalismul (17.5) şi instabilitatea mintală (18.5), care apar atunci când manipulăm faptele reale şi devenim creatori de „fake news” pentru a ne servi interesul personal de argumentare, neţinând seama de bunăstarea colectivă. „Mă uit doar la ceea ce îmi justifică opinia”, are impact dincolo de noi si nu face decât să aducă instabilitate socială.  

Tema este „NOI ca societate organizată”, societate fără de care „EU, ca individ nu pot aduce o viziune nouă care să împuternicească o nouă direcţie”, pentru că fără societate, îmi dispare obiectul împuternicirii😊 şi potenţialul unei noi direcţii originale apare ca temă în ultima zi din săptămâna RAVE, dupa ora 12:00.

Acest tablou vă dă ocazia să fiţi observatori ancoraţi în propriul proces decizional pentru a nu fi condiţionaţi negativ de mediu. Tranzitele resprezintă forţe prezente în mediu, dar nu orice este prezent este pentru tine, aşa că: fii înţelept, şi navighează calm pe marea tranzitelor pentru că:

Străluceşti pe calea ta doar când alegi corect!

*Strategia şi Autoritatea decizională îţi arată cum să iei deciziile corecte pentru tine, acestea sunt unice şi specifice graficului tău şi îţi sunt furnizate în cadrul Analizei Fundaţională.

Distribuie, dacă acest articol te-a ajutat. Iţi multumesc!

 ➡Urmareste-ne pe Facebook!

Tranzitele ne afectează pe toţi diferit, în funcţie de Designul nostru. Poţi folosi “Starea vremii” pentru a observa impactul în contextul Designului tău, pentru a observa impactul asupra mediului în care trăim cu toţii sau, „mistic, pentru a deveni parte a totalităţii, uitându-te la fiecare zi, ca la o nouă generaţie care se naşte în lume”(Ra Uru Hu) .

Perspectiva săptămânii RAVE
  • 18.1 Conservatorism -17.1 Deschidere (26 septembrie, 21:18:52 )

    Linia 1 Fii atent atunci când vrei să acţionezi, pentru ca Linia 1 este ziua în care să îţi faci mai degrabă temele, să fii cameleonul care cercetează, care vede fără a fi văzut. Este mai degrabă perioada în care să începi să simţi, să observi tranzitul şi să “te aşezi” confortabil în această energie conectându-te cu energia conservatorismului care face modificări graduale de judecată, fiind deschis însă către o multitudine de opinii.

  • 18.2 Boală terminală –17.2 Discriminare (27 septembrie, 20:15:15)

    Linia 2 –  Mai ales dacă eşti mai expus acestui tranzit, aceasta este ziua în care apare oportunitatea, dacă ţi-ai făcut temele, dacă ţi-ai găsit naturaleţea. Este ziua în care ceilalţi te pot observa şi să te cheme spre a indica ce nu poate fi corectat şi a de a formula opinii. Ziua in care poţi fi chemat să observi unde este acel proces ireversibil al bolii terminale.

  • 18.3 Cel plin de zel –17.3 Înţelegere (28 septembrie, 19:10:48)

    Linia 3 – Este cea mai periculoasă zi a săptămânii RAVE pentru că este ziua în care apar “ciocniri”, există impact, unde poţi fi şocat sau rănit. Te loveşti de o persoană sau de ceva care îti scoate brusc în faţă posibiliitatea corecţiei care nu va putea fi făcute dintr-o dată ca urmare a detaliilor pierdute din vedere.

  • 18.4 Incompetentul –17.4 Managerul de personal (29 septembrie, 18:05:30)

    Linia 4 – Este ziua în care poate exista externalizare, pentru că există deja fundaţia. Aduce atributul sociabilităţii, al prieteniei, al influenţei asupra celor apropiaţi. Ziua opoate aduce oportunitatea corecţiei prin faptul că înţelegm unde rezidă incompetenţa noastră şi a celorlaţi ceea ce face posibilă realizarea unei organizări în care fiecare este la locul potrivit.

  • 18.5 Terapie – 17.5 Nimeni nu este izolat (30 septembrie, 16:59:22)

    Linia 5 – Zi plină de proiecţii, speculaţii legate de tot şi de toţi. Este ziua în care se pierd cel mai uşor reputaţiile dacă nu ai nimic practic de oferit. Este energia univesalizării corecţiei ca proces în acre este mereu nevoie de celălalt pentru că nimeni nu este izolat, iar corecţia are impact colectiv, pentru că noi suntem parte din societate.

  • 18.6 Starea de  Buddha –17.6 Bodhisattva (1 octombrie, 15:52:23 – 2 octombrie, 14:44:34)

    Linia 6 – Este ziua în care te odihneşti şi în care încerci să vezi din perspectivă lucrurile şi să obţii întelegerea că orice experienţă este posibilă dacă te abandonezi complet ei şi cel mai uşor poţi rămâne inocent când eşti singur. Este ziua în care să te desprinzi şi să te detaşezi de ceea ce ţi s-a întâmplat în celelalte 5 zile. Dacă ai sub 30 de ani, poate fi ziua crizelor, a „belelelor” în care te-ai aruncat cu capul înainte sau ziua „lasă-mă în pace, sunt prea obosit”, dacă ai trecut de acea vârstă. Este ziua în care există posibilitatea de a te desprinde de energia corecţiei bazate pe opinii şi a te orienta spre profunzimea soluţiile care pot fi implementate controlat.

CURSURI HUMAN DESIGN

ANALIZE HUMAN DESIGN

CUMPARA