2019: ORDONAREA TRANSFORMATOARE A NOULUI CA EVOLUŢIE MATERIALĂ SAU SPIRITUALĂ PENTRU CARE MERITĂ SĂ LUPŢI. PRESIUNEA MUTATIVĂ DE A PUNE LA ÎNDOIALĂ, CARE STIMULEAZĂ CURIOZITATEA PROGRESIVĂ ŞI CĂUTAREA STIMULĂRII.

Trecerea  dintre ani (1 ianuarie , ora 00:00) este un moment cu o semnificatie puternică în mentalul nostru colectiv , ceea ce îl face şi extrem de condiţionant. Astfel, deşi începutul anului RAVE este pe 22 ianuarie, atunci când Soarele intră în poarta 41, momentul Anului nou nu poate fi ignorat în analiza condiţionării pe care o vom întâlni în perioada următoare  şi a previziunilor pentru 2019.

Cu cât ştim mai multe despre frecvenţele care vor apărea în jurul nostru, cu atât vom putea mai uşor să rămânem ancoraţi în Strategia şi Autoritatea decizională, luând decizii corecte pentru noi. Acestea ne vor poziţiona în situaţii destinate nouă şi proporţionate resurselor pe care le avem. Cei mai mulţi dintre noi suntem cel mai adesea distraşi de filmul captivant de pe fundal, în care devenim brusc personaje principale, lăsându-ne furaţi de matricea informaţională care ne înconjoară.

Graficul RAVE ora 00:00,  1 ianuarie 2019 (UTC +2)

Strategia şi autoritatea decizională descriu modul corect de operare şi procesul decizional corect. Îti poţi afla Strategia şi Autoritatea în cadrul unei Analize Individuale Rave (Analiză generală sau Analiza fundaţională).

Mediul nu este nicidecum doar o sursă de condiţionare. Toate oportunităţile noastre de creştere, de a ne realiza şi de a ne urma drumul, vin de acolo. Important este să alegem corect, pentru că nu orice este în mediu este pentru noi, şi cele mai tentante resurse pot deveni cauza frustrărilor, amărăciunii, furiei sau dezamăgirii noastre, atunci când ne îndepartăm de ceea ce suntem cu adevărat.

ANUL ÎNCEPE SUB LUMINA CRUCII TENSIUNII

Orice v-aţi fi dorit în primele secunde ale anului, a fost o expresie a tensiunii individuale de a găsi ceea ce face viaţa valoroasă, acel ceva pentru care merită să lupţi şi care poate naşte pasiune. Este vorba de acel ceva care îţi reprezintă individualitatea şi pentru care eşti dispus să te zbaţi atunci când simţi interferenţa celorlalţi.

Suntem înconjuraţi de tensiune şi de presiune adrenalizată (stress). Depinde de noi să o folosim doar atunci când este corect, temperându-ne pe baza circumstanţelor”, ca pe un combustibil care ne ajută să ne păstrăm integritatea şi individualitatea în faţa interferenţelor.

FUNDALUL: CE VEDEM ŞI CE NE ÎNCONJOARĂ

Contextul în care se vor desfăsura forţele anului 2019 este setat pe fundalul care trece de la presiunea de a transcende armonic limitarea (60.1) şi de a transforma cu precauţie dorinţele în realitate (41.2) la verbalizarea agresivă fie prin poveşti stimulante (56.1) fie prin argumentare influenţatoare (31.2).

Nu vă lăsaţi prinşi în polemici dacă acest lucru nu este izvorît din Strategia şi autoritatea voastră decizională! Nu decideţi folosind tipare mentale condiţionate ci faceţi alegerile corecte pentru voi, indiferent cât de neaşteptate se dovedesc a fi acestea!

Vedem Limitare şi Stimulare ideatică: limitări legate de ordini şi structuri învechite care se transformă în verbalizări zgomotoase de idei în continuă schimbare.

Există teme care vor părea să apară peste tot. Vom fi îndreptaţi spre a recunoaşte presiunea limitărilor, a îngrădirilor, a constrângerilor. Vom vedea cât de mulţi în jurul nostru se lovesc de zid şi presiunea pe care o resimt de a scăpa de toate aceste bariere, de a le sparge. Orice tentativă de a luptă cu limitarea va fi sortită eşecului şi, la capătul ei, ceea ce apare este depresia. Starea de nelinişte pe care o aduce în mediu forţa constrictivă a ceea ce percepem ca „vechi” este doar un proces. Acceptarea este singura soluţie care poate aduce armonie în interiorul nostru pentru ca noul să fie liber să apară.Acceptarea limitării  este primul pas în transcendenţă” (Poarta 60 – Poarta Acceptării- Limitare).

Mutaţia, „noul”, nu poate să apară în lipsa limitării, iar pentru a fi liber e nevoie să acceptăm limitarea.

Condiţionarea va face vizibilă depresia şi melancolia celor care nu pot ajunge la transcendenţă, fiind prinşi în lupta cu limitarea, direcţionând eronat către aceasta combustibilul de a lupta, rămânând surzi la orice interferenţă care le poate curma lupta.

Suprapus acestei presiuni de a depăşi „vechiul” vom asista la comunicări zgomotoase de idei şi convingeri care să aducă o viziune practică asupra vieţii, dar pot crea mai multă confuzie şi să devină cu adevărat disruptive, atunci când sunt împărtăşite fără invitaţie şi din presiunea condiţionată de a vorbi orice doar pentru a te face auzit.

Chiar şi ideile care se schimbă pot avea valoare practică şi pot îmbunătăţi calitatea vieţii creând continuitate prin mişcarea de la una la cealaltă. Poarta 56 (Poarta Stimulării – Hoinarul) este poarta „stabilităţii prin mişcare. Perpetuarea continuităţii prin înlănţuirea activităţilor pe termen scurt.”

Înconjuraţi de tema resurselor şi fricţiunilor

Întregul film al anului 2019 se va desfăşura pe fundalul resurselor limitate şi al fricţiunilor pentru a manifesta influenţă.

Presiunea dorinţelor noastre de a avea anumite experienţe se confruntă inevitabil cu limitarea resurselor. Poate fi foarte dificil să fim înconjuraţi de oameni care se confruntă cu lipsa resurselor sau chiar să experimentăm acest lucru noi înşine. Cu toate acestea, tema reprezintă doar o frecvenţă a mediului şi, a acţiona (nebazat pe Strategie şi Autoritate) ca urmare a limitării sau nelimitării resurselor, poate să ne conducă spre experienţe incorecte pe care realizăm că de fapt nu ni le-am dorit niciodată.

 

Deşi nu ar părea aşa la prima vedere, este un fundal incredibil pentru ceea ce pot aduce forţele acestui an, pentru că presiunea dorinţelor care apare din limitare este sursa inovaţiilor, invenţiilor, a ingeniozităţii rezultate din nevoia de a maximiza potenţialul resurselor existente. Poarta 41 Contracţie – Descreştere este o presiune şi un combustibil al dorinţelor descris în Rave I’Ching prin „Limitarea resurselor care maximizează dezvoltarea potenţialului

Limitarea resurselor şi limitarea inerentă ordinii vechi ne ajută să descoperim şi să vedem cu adevărat ce avem, nu ce am putea avea, pentru că „vechiul” este baza genetică a oricărei mutaţii şi mutaţia nu poate fi decât mai uşor de evaluat când am ajuns să cunoaştem potenţialul maxim a ceea ce există deja.

Şi reversul este vizibil în mediu: atunci când resursele sunt nelimitate, potenţialul de dezvoltare va fi minim, iar stagnarea din dorinţa de a păstra resurselor duce în final la declinul sigur al acestora.

Acest potenţial apărut ca urmare a limitării trebuie şi orientat către ceva. Aici apare rolul fricţiunii, acela de a genera leadership şi influenţă pentru a convinge majoritatea să urmeze direcţia pe care o propune. Această direcţie trebuie să fie una care care promite securitate în viitor.

Fundalul de dezbateri şi discuţii contradictorii, de fricţiuni permanente poate fi foarte obositor dacă nu acceptăm că este rolul logicii să pună la îndoiala orice, astfel încât să rămână în picioare doar acele planuri şi promisiuni care pot livra în viitor şi să fie menţinute în poziţii de influenţă persoane care pot dovedi capacităţi de leader. Nu înseamnă că cei mai buni vor ajunge în poziţii de influenţă sau că promisiunile vor ajunge vreodată realitate. Leadershipul logic este de cele mai multe ori limitat la promisiuni care pot fi susţinute logic până când eşti ales. Logica nu alege cu adevărat ce poate fi făcut ci promisiunea care pare logică şi care argumentează mai convingător ideea de securitate în viitor.

Nu vă lăsaţi prinşi în polemici dacă acest lucru nu este izvorît din Strategia şi autoritatea voastră decizională! Nu decideţi folosind tipare mentale condiţionate ci faceţi alegerile corecte pentru voi indiferent cât de neaşteptate se dovedesc a fi acestea!

Conjunctura acestui an este incredibil de specială în capacitatea de a aduce ordonare în haos şi transformare materiala sau spirituală, dar orice proces de schimbare începe cu instabilitate şi dificultăţi la început.

Atunci când operăm corect vom reflecta ideal această conjunctură, beneficiind maxim de ceea ce ne poate oferi fiecăruia în parte şi colectiv, şi nu vom fi o oglindă distorsionată care reflectă depresie, suferinţă, frustrarea de a nu putea schimba lucrurile şi de a fi prinşi în lipsuri şi polemici nesfârşite. În afara cazului în care poarta 31 face parte din designul natal, cei care prezintă o nevoie mare de a discuta în contradictoriu, de a vă convinge cu argumente logice de ce unii au dreptate şi alţii nu, de a arăta cu degetul ca reacţie sau din proprie iniţiativă, toate motivate de dorinţa de a vă ajuta să vedeţi binele şi răul, sunt cel mai probabil (nu întotdeauna) victimele mediului, iar ceea ce transmit sunt şanse mari să fie o distorsiune exprimată prin filtrul propriilor tipare condiţionate.

Activarea porţii  39 aduce „energia de a provoca prin refuzul de a confrunta obstacolul”-. Urmaţi-vă Strategia şi Autoritatea pentru a folosi corect această energie de a întoarce spatele şi a vă astupa urechile faţă de polemici care nu sunt corecte pentru voi. Poate fi eliberator să poţi pentru prima oara în viaţă să te opreşti din a asculta ce nu este bun pentru tine, în mod discret, şi să întorci spatele obstacolelor care ţi se pun în faţă şi confruntărilor al căror moment este impus de celălalt. Această frecvenţă există în mediu şi, dacă decidem în mod corect s-o folosim, vom deveni selectivi în a asculta, fără a depăsi limitele politeţii şi vom putea refuza temporar confruntarea unui obstacol până când suntem pregătiţi.

În acest mediu plin de limitare şi constrângeri, cu lipsuri rezultate din insuficienţa resurselor, plin de confuzie generată de multitudinea ideilor şi convingerilor despre viaţă împărtăşite de unii şi de alţii este predictibilă capacitatea de influenţă pe care o poate acumula un discurs logic, care demonstrează pas cu pas cum poate aduce securitate în viitor. Există disponibilitatea de a alege sa fii condus de lideri care pot să explice detaliat un plan de viitor, de lideri care te pot convinge că ştiu cum anume să te conducă spre rezultatul promis şi ştiu cum să aducă îmbunătăţiri în viaţa majorităţii prin executarea detaliată a planului sau tiparului pe care îl promovează.  (Poarta 31 Poarta conducerii – Influenţă: „Legea frecării, fie activă sau pasivă, care dă naştere la transfer şi, prin urmare, la influenţă.”)

Contextul în care se vor desfăsura forţele anului 2019 este setat pe fundalul care trece de la presiunea de a transcende armonic limitarea (60.1) şi de a transforma cu precauţie dorinţele în realitate (41.2) la verbalizarea agresivă fie prin poveşti stimulante (56.1) fie prin argumentare influenţatoare (31.2).

PERSONAJE ŞI CONJUNCTURI

2019, un an cu un imens potenţial mutativ

Energia de format a canalului 3-60 (Canalul Mutaţiei, Un design al energiei care iniţiază şi fluctează) reţinută şi depresivă se va regăsi în fiecare detaliu al anului. Energia mutaţiei, a noului este o energie pulsantă care oscilează între starea de pornit şi de oprit. Vechiul există cu limitările sale şi cu presiunea de a transcende, până când apare pulsul (pornit) şi, ceea ce este selectat din baza genetică a porţii 60, este folosit pentru mutaţie, pentru nou. Mutaţia pur şi simplu apare, nu respectă nici o regulă, nu poate fi dedusă logic sau identificată prin studierea trecutului, este altceva: fie o formă nouă, fie o situaţie nemaîntâlnită, ea reprezintă ceva esenţial diferit de ceea ce a existat anterior. Pulsul poate să aducă sau nu mutaţie, dar în cazul în care apare va aduce cu sine haosul iar provocarea fundamentală a iniţierii, a porţii 3 Ordonare- Dificultate la început este transcenderea confuziei pentru a aduce ordine.(Rave I’Ching)

Voi detalia imediat modul în care avem ocazia să experimentăm mutaţia.

Nu numai că există o conjunctură mutativă, dar ceea ce aduce în pulsuri această energie care iniţiază şi fluctuează va fi capacitatea de transformare, de a urca material sau spiritual prin efort care este susţinut şi recunoscut de ceilalţi şi care se poate concretiza în succes durabil. (54-32 Canalul TransformăriiUn design de a fi mânat)

Presiunea limitării manifestate în mediu prin „vechi”, „învechit” ne poate condiţiona prin starea de nelinişte că noul nu mai apare, că acel ceva care poate schimba totul nu este încă întrezărit. Limitarea este doar garanţia faptului că ei îi poate urma mutaţia. Mutaţia însă poate fi bună sau rea, viabilă sau nu, şi acest lucru îl putem vedea doar după ce ea se produce. Putem fi siguri însă că în cazul în care mutaţia apare, aceasta ne va zdruncina într-un mod neaşteptat, ne va scutura de vechi şi ne va arunca în haos. Nu exista nou fără „dificultate la început”. Conjunctura ne va pune în faţă cel mai bun partener din punct de vedere productiv (adică pe cel care poate garanta prin aportul său mutaţia). Procesul de încercare/eroare al liniei 3.3 Supravieţuire va selecta ceea ce este fertil de ceea ce este steril şi singura şansă de a rezolva haosul este să fii dispus să încerci şi să greşeşti pentru a te putea adapta mutaţiei, pentru că vechile reguli nu mai funcţionează.

Procesul de a aduce ordine este însă unul în care trebuie să fim dispuşi să ne predăm (3.6 Abandonare) şi să lăsam lucrurile să se întâmple, pentru că ordonarea şi mutaţia ajung la ordine la momentul la care trebuie, independent de dorinţa noastră.

Orice mutaţie apărută va fi susţinută de puterea de a lupta şi de a o integra în lupta pentru propria noastră integritate, dar doar atunci când este cu adevărat necesar să luptăm (38.1). Vom provoca prin puterea de a ne retrage temporar (39.1) din confruntare şi susţinută de presiunea de a simţi, care poate să ignore de multe ori cerinţele venite de la cei din jur ca precauţie împotriva irosirii resurselor limitate de energie (41.2 Precauţie). Oricât de intense ar fi sentimentele pentru ceilalţi, dorinţele trebuie totuşi să alimenteze lupta noastră individuală şi ceea ce ne face pe fiecare dintre noi să simţim că viaţa are valoare.

Indiferent de faptul că vorbim de mutaţii biologice, de orice fel, sau de mutaţii în logica lucrurilor, în modul de a face descoperiri, în modul în care ne putem ridica, în care manifestăm iubire în lume, în care îl influenţăm pe celalălt asumându-ne arogant conducerea fără a mai aştepta consensul sau în modul în care experimentăm controlul şi interacţiunea cu superiorii, odată realizată ordonarea, mutaţia aceasta va aduce şi un ritm fix care poate fi extrem de benefic, chiar salvator, pentru cei care dovedesc perseverenţă în a-l urma (5.1). Poate  aduce în acelaşi timp şi evoluţii primejdioase atunci când din condiţonare luăm decizia mentală de a părăsi rutina.

În 2019, perseverenţa alimentează supravieţuirea în aceeaşi masură în care supravieţuirea şi adaptarea la schimbarea care a adus instabilitate poate să contribuie la fixarea unei rutine.

Instabilitatea este alimentată şi de presiunea nevoilor (19.1), a ceea ce lipseşte, care poate fi imatură şi disruptivă. Dacă nevoile sunt satisfăcute prin relaţii de dependenţă, putem simţi că noi dispărem ca persoana, în acea relaţie. Menţinerea interdependeţei pentru a avea acces la resurse (materiale, religioase, de securitate) este singura care deschide posibilitatea menţinerii integrităţii individuale Contextul poate fi extrem de perturbator dacă lăsăm nevoile brusc apărute de a avea acces la resurse să ne arunce în orice relaţie, fără a ne urma Strategia şi Autoritatea.

Cea mai durabilă transformare, pentru care merită să luptăm va fi fundamentată pe menţinerea identităţii şi evitarea dependenţei.

Contextul anului 2019 aduce oportunitatea de evoluţie la nivel generaţional dar şi individual, de a ne putea canaliza ambiţia pentru a ne ridica până pe cea mai înaltă treaptă, reuşind să lăsăm la o parte relaţiile benefice doar pentru una din părţi.

Activarea celei mai mistice linii din Rave I’Ching 54.6 Iluminare/Întunecare ne indică faptul că, orice transformare va fi posibilă pentru noi, doar ca urmare a faptului că oferim lumii ceea ce vrem să se întoarcă către noi. Evoluţia este posibilă doar atunci când este recunoscută şi suştinută de aliaţii corecţi, care îşi restricţionează ambiţia personală pentru a-l promova pe cel cu şansele cele mai mari.

Va exista foarte multă comunicare cu persoane din jurul nostru marcată de indecizia (32.3) în a susţine o tranformare sau alta.

Oricine creşte spiritual sau material pe acest val de schimbare şi uită de cel care l-a susţinut plăteşte după legile tribului, iar tribul este cel mai crud în a pedepsi; conducătorii tribali sunt „decapitaţi”, izolaţi, complet excluşi din orice aspect comunal. Tribul nu umblă cu jumătăţi de măsură: fie aparţii, fie eşti lăsat să mori. Tribul poate fi familia, comunitatea, colegii, reţeaua voastră de prieteni, etc.

În funcţie de designul fiecăruia, această presiunea de a te ridica poate fi experimentată ca presiune de a susţine persoane care nu au şanse reale să avanseze, consumând astfel energie preţioasă în speranţa că aceştia vor putea fi transformaţi în ceea ce nu sunt. Acest lucru poate fi corect pentru unii dintre noi, atât timp cât este rezultatul unei decizii corecte şi nu al presiunii condiţionate a mediului.

Mai mult de atât, vom întâlni persoane care ne motivează şi ne imprimă valoarea de a fi direcţi şi sinceri în interacţiuni, fără să mai recurgem la atâtea menajamente. Totuşi, când acţionăm incorect, ne vom trezi angajaţi în interacţiuni ipocrite care pot duce la repetarea trecutului şi să ne reconfruntăm cu temerile noastre legate de bagajul cu  care venim din spate.

Orice ordonare şi orice transformare care apare în mutaţie în acest an va avea nevoie de timp pentru a dezvolta profunzime, ceea ce poate genera foarte multă frustrare pe termen lung.

 

Contextul lui 2019 este plin de presiunea mentală de a ne pune întrebări, de a continua până găsim singuri (63.3) ceea ce trebuie pus la îndoială prin atenţia acordată fiecărui detaliu (63.4). După 30 martie 2019 toate dubiile acumulate în interior la care nu avem prea mult acces acum vor ieşi la suprafaţă sub forma întrebărilor tăioase şi penetrante. O mulţime de suspiciuni vor ieşi la iveală atunci, iar pentru răspunsurile găsite nu vor plăti neapărat cei care le-au formulat; cei care să lasă seduşi să le comunice vor fi cei care sunt fie recompensaţi, fie pedepsiţi.

 

 2019 este un an de căutare şi descoperire, care stimulează idei practice cu un anumit grad de originalitate. Creativitatea individuala va fi însă restrânsă din dorinţa de a nu periclita relaţiile cu ceilalţi prin ceea ce ar putea fi mai greu de digerat. Mediul ne poate stimula destul de intens să atragem atenţia asupra multitudinii de idei care ne vin şi, dacă nu aşteptăm invitaţia de a le exprima, ceea ce vom obţine este să îi plicitism pe ţoti cei din jur. Ideile care provoacă facţionalism sunt încă un aspect al mediului, şi motivaţia acestora este pur şi simplu eliminarea plictiselii.

Este mai bine să folosim această energie a ideilor în interiorul nostru, să lăsăm să ne alimenteze curiozitatea, pentru a putea culege cât mai multe din călătoria pe care o reprezină explorarea unei idei până la momentul la care poate fi transformată într-o poveste sau parabolă cu semnificaţie practică.

Ambele canale, 64-4 Canalul Logicii şi 11-56 Canalul Curiozităţii, funcţionează corect când sunt orientate în afara noastră. Încercarea de a ne pune la îndoială propria  viaţă sau de a formula idei de a o schimba sau a o face mai stimulantă va alimenta doar anxietatea mentală că nu reuşim să găsim răspunsul care rezolvă orice, că nu apare nici o idee demnă de a fi luată în seama şi că orice am avea de spus va fi respins de ceilalţi şi noi catalogaţi ca fiind „ciudaţi”.

 

Tema iubirii de sine şi a iubirii universale

Iubirea universală, acea iubire care poate părea foarte rece la prima vedere pentru că acordă aceeaşi importanţa pentru ce este însufleţit sau neînsufleţit, este singurul loc unde putem găsi inocenţa. Atât timp cât rămânem „dedicaţi şi devotaţi prezentului” nu există motive anterioare sau ulterioare, totuşi proiecţiile celorlalţi asupra noastră (etichetele, laudele sau blamarea) sunt cele care pot să ne perturbe starea de inocenţă, oferind un motiv exterior (de ex. eventuala recompensă) pentru a face ceea ce făceam deja în mod altruist. În acel moment, inocenţa este pierdută.

În special pentru cei care au în designul natal măcar una din porţile 51 sau 34, anul 2019 este un an de întoarcere către sine, de centrare ca urmare a iniţierii prin şoc sau ca urmare a explorării şi urmării propriilor convingeri, indiferent cât de neobişnuite ar fi acestea. Atunci când este corect (ca urmare a aplicării Strategiei şi Autorităţii) ne putem găsi calea spre iubirea şi acceptarea de sine chiar şi în condiţiile judecăţii rigide pe care o aduce o conjunctura, care îi pedepseşte pe cei care nu fac ceea ce este predicat, chiar dacă predicatorul însuşi nu respectă acelaşi standard. „Fă ce spun, nu ceea ce fac” este un îndemn pe care este posibil să fie periculos să nu îl ascultăm.

Control şi distribuţia resurselor

Oricând mediul ne pune în poziţia de a prelua controlul, apare tema lipsei de putere (21.3), „când cei drepţi sunt condamnaţi la o confruntare inutilă cu forţe superioare.” Posibilitatea de a deţine controlul poate părea foarte tentantă, dar dacă nu este asumată corect poziţia de putere, nici resursele pentru a face faţă confruntărilor inutile cu superiorii ierarhici nu vor exista. Singurul control pe care îl oferă tranzitul este oricum faţă de forţe inferioare.

Dacă tot vă asumaţi o poziţie de control, ideal este să nu aveţi un şef, pentru ca veţi fi complet lipsit de putere în interacţiunea materială cu acesta.

Forţele lui 2019 sunt prezente în jurul nostru ca oportunităţi care sunt menite să fie aduse în manifestare doar de unii dintre noi şi doar în anumite momente. Când începem să recunoaştem în viaţa noastră din ce în ce mi multe din cele de mai sus, sunt şanse mari să ne fi adâncit în condiţonare.

Anul poate aduce o mare oportunitate de schimbare, de a aduce noul într-un mod tranformator material şi spiritual, contextul echipându-ne cu capacitatea de a lupta alături de aliaţii corecţi cu sinceritate pentru a găsi soluţii durabile care se dovedesc pline de profunzime pe termen lung. Depinde de fiecare dintre noi să funcţionăm corect astfel încât acest context să îşi atingă potenţialul maxim prin noi.

Condiţionarea va duce energia anului în manifestare într-un mod distorsionat, în care stressul extrem de puternic generat de limitare este însoţit de multă anxietate mentală care accentuează haosul şi instabilitatea provocată de schimbare. Mutaţii şi schimbări benefice pot să nu supravieţuiască în acest context de indecizie, alimentat şi de ideile atât de schimbătoare cu care suntem bombardaţi.

Timp şi curaj. Este nevoie de curaj pentru a-ţi urma Strategia şi Autoritatea, este nevoie de curaj pentru a lăsa ordinea să apară în mod natural din haos. Ordonarea este pâna la urmă un proces biologic inevitabil.

Totul în Human Design este dual, ca şi în lume. Anul 2019 poate reprezenta un salt în faţă sau în spate sau, chiar mai rău, putem fi atât de absorbiţi încât să ratăm cu totul pulsul şi să lăsăm mutaţia să moară înainte de a-i da vreo şansă.

CUM NE AJUTĂ CUNOAŞTEREA CONDIŢIONĂRII?

În funcţie de designul fiecăruia, impactul anului va fi mai mic sau mai mare. Dacă acest context vă completează canale în graficul natal (acolo unde aveaţi o singura poarta activă), vă defineşte porţi de legătura din design, vă defineşte centri care conţin braţe ale crucii încarnării şi mai pot fi enumerate o mulţime de situaţii speciale, este sigur că veţi experimenta mai puternic şi mai personal forţele din mediu. Chiar şi în absenţa acestor circumstanţe, anul vă poate aduce în atenţie teme puternic condiţionante din viaţa voastră.

Activările descrise mai sus reprezintă teme pe care le vom observa în jurul nostru. Din acest motiv, mintea noastră va fi mai receptivă la aceste forţe şi va fi tentată să ne împingă la a lua decizii pentru a regla impactul lor în favoarea noastră. Pentru că mintea nu este sursa decizională corectă pentru nici unul dintre noi, aceste acţiuni, cel mai adesea, se vor întoarce împotriva noastră.

De exemplu, tema presiunii de a găsi răspunsuri şi a ne pune întrebări ne poate împinge să întreprindem orice activitate (să ne înscriem la un curs, să pierdem foarte mult timp documentându-ne, etc) pentru a găsi aceste răspunsuri. Ce se va întâmpla, cel mai probabil, va fi că întrebările devin pentru noi probleme, le vom întoarce în interior, adică vom încerca să găsim răspunsuri la întrebări pe care le avem legate de noi, ceea ce ne va aduce tristeţe pentru că această energie nu poate fi utilizată aşa.

Energia de a-i stimula pe ceilalţi cu poveştile noastre ne poate face mult prea vorbăreţi, neaşteptând invitaţia de a ne împărtăşi ideile.

Totuşi, dacă ne urmăm Strategia şi Autoritatea pentru a lua decizia de a vorbi şi a căuta răspunsuri, este posibil ca, pentru mulţi dintre noi, 2019 să fie anul în care putem gândi mai logic, în care putem să ne direcţionăm mintea către suspiciunile corecte şi să găsim răspunsuri care altfel nu ne-ar fi fost deloc la îndemână. Poate fi anul în care putem vorbi în public cu mai multă uşurinţă şi să fim mai stimulanţi reuşind să creăm poveşti credibile care să convingă auditoriul.

În acelaşi mod, energia ambiţiei ne poate încurca, creând presiune mentală pentru acţiune. Putem decide, fiind mânaţi de acest combustibil,  că acum este momentul pentru a cere o promovare fără a aştepta să fim recunoscuţi, ceea ce poate în extrem să ducă eventual la concedierea noastră în loc de mult visata avansare. Cu toate acestea, dacă ne folosim Strategia şi Autoritatea pentru a decide când să ne urmăm ambiţia, este posibil ca evoluţia noastră să fie mai uşoară decât a fost vreodată în 2019.

Mutaţia, schimbarea, instabilitatea care se produc în diverse aspecte ale vieţii noastre pot îndemna la acţiuni de a face ordine. Ordinea, însă, trebuie lăsată să apară în mod natural, atunci când este momentul corect, altfel există şansa să cream mai mult haos, să acumulăm frustrare, nelinişte sau chiar să ajungem la depresie.

Dacă rămânem ancoraţi în designul nostru şi în deciziile corecte, poate fi momentul în care lăsăm să se întâmple schimbări pe care atfel nu le-am fi putut aduce în viaţa noastră, să fim mai creativi şi mai originali, fiind mai dispuşi să lăsăm în urmă ceea ce este învechit.

Toate aceste forţe conjuncturale sunt condiţionări şi scopul este să ne folosim corect de oportunităţile unui tranzit şi nu să devenim o victimă a sa.

Fii tu însuţi şi începe să construieşti cel mai bun context pentru tine având curajul de a lua decizii în mod corect!